2010-05-03 09:03:54• hírek • Szatmar.ro

Almavirág Ünnep emlékműavatással

Az idei Almavirág Ünnep immár a harmadik, amit Csenger Város Önkormányzata rendez meg a határ menti településen. Idén az almavirág szentelése mellett még egy igen fontos eseményen is részt vehettek a majálisozók.

Az 1970-es árvíz 40. évfordulója alkalmából emlékünnepséget rendeztek a város Újtelep parkjában, ahol leleplezték a majd fél évszázada történt katasztrófa emlékére állított emlékművet. Az egykori Szamos-híd kicsinyített másának felavatásán több illusztris vendég is jelen volt. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg az ünnepséget, majd Apáti György helyi polgármester mondott ünnepi köszöntőt. Ezután Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője emlékezett vissza a tragédiára.

Az emlékmű avatásán jelen volt városunk polgármestere is, Ilyés Gyula, valamint Csehi Árpád Szabolcs, Szatmár Megye Tanácsának elnöke, Kovács Máté megyei tanácsos, illetve Túrós Lóránd Szatmárnémeti tanácsának tagja is. Az emlékünnepség után sor került a mazsorettek felvonulására a város főterén, amelyre szép számban összegyűltek a kíváncsiskodók. A déli órákban a bagosi úti almáskertben sor került a már hagyományossá vált almavirág szentelésre, ahol jelen voltak a történelmi egyházak képviselői is. A későbbiekben néptánctalálkozó, „Szamosi árvíz", tematikájú fotókiállítás, valamint tánc-show várta a szórakozni vágyókat.


A szatmári politikusok is résztvettek az emlékműavatáson
A szatmári politikusok is résztvettek az emlékműavatáson


A délutáni sztárvendég Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán volt, akik a helyi Általános iskola aulájában tartottak musical estet. A musical est után sor került a FATE-ROCK retro partyra is, aminek szintén az általános iskola adott otthont.
A kikapcsolódni vágyók a városi majálison belekóstolhattak a népi ételekbe, figyelemmel kísérhették a kézműves termékek elkészítését, és természetesen meg is vásárolhatták ezeket.
Az eseményeken szép számban részt vettek városunk lakói is. Rengeteg szatmári jelzésű autóra, ismerős arcra bukkanhatott az ünnepségre látogató.


A mazsorettek felvonulását sokan figyelemmel kísérték
Nagy népszerűségnek örvendhettek a mazsorettek


A mazsorettek felvonulását sokan figyelemmel kísérték
A mazsorettek felvonulását sokan figyelemmel kísérték


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: